Wenzhou-Kean University, Student Learning Center + Library

Wenzhou, China

Project Info
Wenzhou-Kean University, Student Learning Center + Library
Wenzhou, China
Size: 25,000 Square Meters
Completion: est. 2018

The new Wenzhou Kean University Student Center and Library will showcase the world-class education of the university with innovative design solutions, bringing in the latest trends in academic libraries and student centers. By re-thinking conventional library and student center programs, the concept combines overlapping functions and programs that suit the new generation of students.

Following a strong axial master plan, the student center and library, at the heart of the campus, will bridge the academic and the living quarters. This will be the place for students to contemplate, to engage, and to explore. It will be the locus of student life.

The design emphasis is on transparency, which is the physical manifesto of openness—the very essence of contemporary American college life. The floor plates extend to become horizontal slices giving presence to the prominent building at the terminus of the campus axis and framing views to the surroundings for those inside.

Using the grand stairs as a prototype, the design develops a series of stair typologies creating a variety of spaces that allows student activities to happen freely. The experience extends to the outdoors becoming a landscape feature.

Service