IMG Media

Stockley Park, Greater London

IMG Media’s new premises has given their sport TV production business a new lease of life in a purpose designed office and studio building. With the challenges of building highly technical studios in speculative office space together with a move to agile working in the office areas, IMG have created a highly creative and dynamic environment which allows seamless integration of the programme making process. Staff and visitors are well looked after in a building which lives and breathes sport!

As an energetic and forward thinking sports TV production company, their desire was to get everyone under one roof with state of the art studios and a workspace that could encourage collaboration, connectivity and interaction. There was a desire to embrace agile working to optimise space efficiencies but more importantly to give their staff more creative spaces and choice in the way they could work. Having a highly dynamic and technically integrated building which could project their identity to staff and visitors alike was a key objective.

A key part of the brief was to design a working environment which could be highly connected, transparent and would support the business to be able to collaborate more effectively while having quiet places to do concentrated work. Easy access to different types of edit facilities was essential and these were integrated in the design of the office floors. The building would need to be able to be flexible enough to support future needs and growth in population. This meant introducing the idea of working everywhere - work is done in lots of spaces not just at the desk.

Many staff were in cellular offices in the old building and they had to be convinced of the benefits of moving to open plan. The concept of agile working was also new to many and a change management process was set up to help address this. We initiated a series of workshops with both senior management and a cross section of staff representatives. Many of the staff became more open to the idea of working in a different way and we introduced them to the idea of neighbourhoods which were essentially team zones.

The key to the success of this project was the communication process which started from the very outset. We designed a step by step change and communication process which allowed staff to input into the design process. Project ‘champions’ helped their colleagues to understand better the opportunities and to voice concerns.

The technical requirements of the project were varied and widespread. Some elements came from alterations to ensure the building suited IMG and their requirements; others were to respond to the architecture of the building. Possibly the biggest challenge was to provide broadcast quality space within a speculative office building.

The technical requirements of the project were varied and widespread. Some elements came from alterations to ensure the building suited IMG and their requirements; others were to respond to the architecture of the building. Possibly the biggest challenge was to provide broadcast quality space within a speculative office building.

The result is a very happy workforce who feel they had input into the design of their workspace.

Project Info
IMG Media
Stockley Park, Greater London
Square Footage: 120,000

Awards:
BCO Award 2014, Fit Out of Workplace, London & South East, Shortlisted

IMG Media’s new premises has given their sport TV production business a new lease of life in a purpose designed office and studio building. With the challenges of building highly technical studios in speculative office space together with a move to agile working in the office areas, IMG have created a highly creative and dynamic environment which allows seamless integration of the programme making process. Staff and visitors are well looked after in a building which lives and breathes sport!

As an energetic and forward thinking sports TV production company, their desire was to get everyone under one roof with state of the art studios and a workspace that could encourage collaboration, connectivity and interaction. There was a desire to embrace agile working to optimise space efficiencies but more importantly to give their staff more creative spaces and choice in the way they could work. Having a highly dynamic and technically integrated building which could project their identity to staff and visitors alike was a key objective.

A key part of the brief was to design a working environment which could be highly connected, transparent and would support the business to be able to collaborate more effectively while having quiet places to do concentrated work. Easy access to different types of edit facilities was essential and these were integrated in the design of the office floors. The building would need to be able to be flexible enough to support future needs and growth in population. This meant introducing the idea of working everywhere - work is done in lots of spaces not just at the desk.

Many staff were in cellular offices in the old building and they had to be convinced of the benefits of moving to open plan. The concept of agile working was also new to many and a change management process was set up to help address this. We initiated a series of workshops with both senior management and a cross section of staff representatives. Many of the staff became more open to the idea of working in a different way and we introduced them to the idea of neighbourhoods which were essentially team zones.

The key to the success of this project was the communication process which started from the very outset. We designed a step by step change and communication process which allowed staff to input into the design process. Project ‘champions’ helped their colleagues to understand better the opportunities and to voice concerns.

The technical requirements of the project were varied and widespread. Some elements came from alterations to ensure the building suited IMG and their requirements; others were to respond to the architecture of the building. Possibly the biggest challenge was to provide broadcast quality space within a speculative office building.

The technical requirements of the project were varied and widespread. Some elements came from alterations to ensure the building suited IMG and their requirements; others were to respond to the architecture of the building. Possibly the biggest challenge was to provide broadcast quality space within a speculative office building.

The result is a very happy workforce who feel they had input into the design of their workspace.